[about_slider skin=”light” img_pos=”right” slide_interval=”4000″ autoplay=”enable” title=”” a_content=”Mijn naam is Esther de Bruijn.
In 2011 ben ik begonnen met Catouche grafisch ontwerp en fotografie.
Naast fotografe en grafisch ontwerpster ben ik violiste in het Radio Filharmonisch Orkest.
Ik voel een grote verbondenheid met de natuur. Licht en kleur bepalen daar in belangrijke mate de sfeer van het beeld. Een mooie sfeer is daarom van groot belang in alles wat ik maak.
” link_text=”” link_url=”#” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ class=”” id=””][about_img image=”https://www.catouche.nl/wp-content/uploads/2018/09/DSC5056-e1538504487887.jpg”][/about_img][about_img image=”https://www.catouche.nl/wp-content/uploads/2018/12/PRaandachtVioliste6334RB-e1546256661813.jpg”][/about_img][/about_slider][social_list_fn skin=”light” name=”Social Media:” email=”mailto:info@catouche.nl” facebook=”https://www.facebook.com/estherdebruijnfotografie” twitter=”” instagram=”http://www.instagram.com/estherdebruijnfotografie” google=”” linkedin=”https://www.linkedin.com/in/esther-de-bruijn-65653941/” vimeo=”” youtube=”” flickr=”” skype=”” tumblr=”” dribbble=”” vkontakte=”” 500px=”” odnoklassniki=”” pinterest=”” margin_top=”5″ margin_bottom=”0″ class=”” id=””][/social_list_fn][tdcontent text_align=”left” color=”” margin_top=”1″ margin_bottom=”0″ class=”” id=””]
VAN JONGS AF AAN
Altijd was ik op foto’s en filmbeelden al te zien met een camera in mijn handen. Van jongs af aan wilde ik herinneringen vastleggen en vasthouden. Toen ik vier jaar was begon ik met vioolspelen. Ook daarin zocht ik schoonheid en verwondering. Maar ondanks de vele uren die een vioolstudie vraagt, bleef de fotocamera altijd dichtbij.
Tijdens het conservatorium en in de eerste jaren bij het Radio Filharmonisch Orkest bleef de fotografie wat op de achtergrond. In die tijd speelde muziek de grootste rol in mijn leven. Totdat het noodlot toesloeg en ernstige blessures mijn carrière als violiste op het spel zette. Mijn schouders waren ernstig overbelast en aangetast. Eerst rechts en drie jaar later ook links. Er volgde een operatie en de onzekerheid sloeg toe. Zou ik ooit mijn hoge niveau van vioolspelen nog halen? Op dat moment besloot ik serieus mijn andere passie, de fotografie, verder te ontwikkelen. Die keuze gaf me rust en inspiratie.
In die periode ben ik ook begonnen met een studie bij het Fotografie instituut, heb privélessen studio- en portretfotografie gevolgd bij fotograaf Mich Buschman en heb certificaten behaald in Adobe InDesign en Adobe Photoshop. Momenteel studeer ik aan de School voor Fotografie. Inmiddels speel ik weer volop in het orkest, maar de fotografie laat mij niet meer los.
De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Ik luister in klanken en kijk in beelden. Mijn leven als musicus en mijn passie voor schoonheid van beeld combineer ik nu door het fotograferen van musici. De mens achter de muziek en de muziek achter de mens, dat is wat mij intrigeert. Het ‘vertalen’ van gevoelens in muziek en beeld naar de emotie van de luisteraar of kijker is mijn missie geworden want…[/tdcontent][tdcontent text_align=”center” color=”” margin_top=”0″ margin_bottom=”0″ class=”” id=””]
LATEN ZIEN IS LATEN VOELEN
[/tdcontent][coverbox template=”alpha” skin=”light” width=”max1000″ position=”center” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”10″ class=”” id=””]
WAAROM ER EEN KOLIBRI IN HET LOGO VAN CATOUCHE STAAT
Vele inheemse volkeren zien de kolibri als metafoor om snel tot de kern van de zaak te komen.
Daarnaast staat de kolibri symbool voor onafhankelijkheid, optimisme, vreugde en het verwezenlijken van het onmogelijke.
Deze eigenschappen komen sterk overeen met mijn eigen kernwaarden.
[/coverbox]